InOne блог

Топ 7 предности од дигиталниот маркетинг за вашите потрошувачи

Share on Facebook
Tweet
Модерните потрошувачи пребаруваат на Google, тие користат Facebook, читаат блогови и посетуваат веб страни и апликации стотици пати во еден ден.Употребата на интернетот за нив е важен дел од животот, добиваат многу предности од интернетот лично за нив и затоа го постојано го користат.Клиентите го ...
Прочитај повеќе......

Зошто дигиталниот маркетинг е важен за секој бизнис?

Share on Facebook
Tweet
Маркетингот е мотор на секоја продажба. И без продажба нема ништо, бидејќи ништо не се случува се додека немаме продажба.Дигиталните маркетинг вештини, платформи и алатки се важни за сите од мали бизниси до големи компании.Дигиталниот маркетинг и дигиталните медиуми се нов интернет во денешно време ...
Прочитај повеќе......

Дали вашата неактивност на социјални медиуми го убива бизнисот?

Share on Facebook
Tweet
Кога бизнисите и покрај резултатите на социјални медиуми се плашат од своите клиенти поради недостатокот на искуство и знаење – говориме за неактивност. Нивната неактивност на социјални медиуми се сведува на незграпни обиди. Исто како да продаваат новогодишни лампиони рафрлани по полиците во ек на ...
Прочитај повеќе......

Зошто се плашиме од нашите клиенти?

Share on Facebook
Tweet
Постојат многу бизниси, па дури и маркетинг агенции кои не се подготвени да започнат со работа на социјални медиуми. Едноставно не комуницираат со своите клиенти.Основната причина е стравот е дека ќе има некакви си “лоши реакции” од нивните клиенти, со што би се  оштетил бизнисот и брендот???Секако,...
Прочитај повеќе......

За резултати во дигиталниот маркетинг, почни од почеток - од сопствената веб страница

Share on Facebook
Tweet
Се навикнавме секојдневно да сме со мобилниот во рака, но и со лаптопот или десктопот пред себе си, по неколку часа на ден. Како корисници на интернетот, имаме секогаш големи очекувања од се на што ќе кликнеме. На секој клик очекуваме брзо прикажување на содржина, таа да е читлива. А од страна на ...
Прочитај повеќе......

Дали вашиот бизнис е на интернет ?

Share on Facebook
Tweet
Доколку вашиот бизнис не е на интернет, тој не постои!Звучи драматично, но факт е дека над 75% од населението во нашата држава секојдневно користи интернет, како и тоа дека околу 1 милион луѓе секојдневно го користат својот мобилен телефон. Земајќи во предвид дека навиката „барам на интернет, па ...
Прочитај повеќе......

CRM (Customer Relationship Management) или евиденција (датабаза) на клиенти

Share on Facebook
Tweet
Бизнисот кој ги познава своите купувачи е секогаш чекор пред своите конкуренти. Тука CRM-от е важна алатка бидејќи овозможува евиденција на релациите (интеракциите) меѓу постоечките и новите клиенти со вашиот бизнис. Долгорочно, создавате историја на релациите, еден вид архива, која помага во ...
Прочитај повеќе......

Менаџирање со времето на тимот

Share on Facebook
Tweet
Секој бизнис се стреми кон што подобро искористување на времето на својот тим.Сега е полесно да се менаџира тимот и времето, за бизнисот да го користи овој ресурс поефикасно и поефектно. Доколку менаџирате тим, доделете на секој член сопствен календар и соодветни услуги кои ги извршува кон ...
Прочитај повеќе......

Како да правиме успешни кампањи на Facebook и други социјални медиуми

Share on Facebook
Tweet
Во денешниот пренаселен дигитален свет многу социјални мрежи го намалуваат досегот на органски содржини прикажани на корисниците. Додека борбата за внимание на корисниците станува сѐ пожестока, пазарот наметнува да започнеме да развиваме стратегии за социјални медиуми фокусирани првенствено на ...
Прочитај повеќе......

Продуктивност на бизнисот

Share on Facebook
Tweet
Сте почуствувале како да немате доволно време во денот за се што сакате да сработите?Сте посакале поседноставно менаџирање на бизнисот за да ви остане повеќе време за овозможување на поголем број услуги кон вашите клиенти ?Водењето на бизнисот не е едноставно и лесно.Речиси никогаш се нема доволно ...
Прочитај повеќе......

Три фактори за успех во дигиталниот маркетинг!

Share on Facebook
Tweet
Без силно познавање на дигиталните маркетинг стратегии, дигиталните маркетари и продавачи не може да се поместат ниту милиметар, ниту во нивната самодоверба,  ниту во нивната фирма. Што дигиталните маркетари и продавачи треба да прават? Никој не сака да се чувствува неспособен или несигурен. Секој ...
Прочитај повеќе......

Како успешно да продаваме за време на летниот одмор

Share on Facebook
Tweet
Незнам што другите мислат  - но за мене летото е најубавиот период од годината. Можеби затоа што сè уште го поврзувам со слободата што ја чувствував како дете на летниот распуст,  целосно ослободен од училишните обврски ... Повеќето од нас го чувствуваме истото, летните месеци едноставно  не тераат ...
Прочитај повеќе......
 
 
 

Добивај новости од ИнОне!

 
Остави ја твојата email адреса: