InOne блог

Што треба да направите за да го пренесете вашиот бизнис на интернет?

Share on Facebook
Tweet
Со Роберт Грашкоски од Македонски Телеком разговаравме за InOne – смарт решение за онлајн маркетинг и продажбаЖивееме и работиме во дигитално време, кога бизнисите неминовно треба да се присутни во онлајн светот. Малите и средните бизниси се соочуваат со најмногу предизвици кога треба да се ...
Прочитај повеќе......

Со InOne.mk и Уни Банка домашните фирми побрзо и со пониски трошоци отвораат своја онлајн продавница

Share on Facebook
Tweet
InOne.mk и Уни Банка обезбедуваат нови поволности за фирмите што воведуваат своја онлајн продажба. Како дел од целосен сет на услуги за дигитален маркетинг, InOne.mk им нуди на фирмите кои продаваат производи или услуги комплетна техничка и консалтинг поддршка за отварање на сопствени онлајн ...
Прочитај повеќе......

Дигитално образован потрошувач

Share on Facebook
Tweet
Ограничувањата кои настапија на сцена поради корона вирусот го забрзаа процесот на прилагодување кон технологијата. Она што во нормални времиња би траело со години, се случи за само неколку месеци.Вонреднита состојба повлече трансформации во технологискиот развој на општеството, па така многу луѓе ...
Прочитај повеќе......

Почни од почеток - од веб страна

Share on Facebook
Tweet
Мобилниот но и лаптопот ни се секојдневна алатка без која ретко кој може да функционира. Новите услови наметнати од кризата со COVID-19 создадоа голема итност во одлуките за изработка на веб страна за сите компании, со или без продавница. Во периодот на lockdown секој бизнис кој имаше своја веб ...
Прочитај повеќе......

Зошто е потребна стратегија за дигитален маркетинг?

Share on Facebook
Tweet
Oдговорот е многу едноставен: затоа што без нејзе ќе пропуштите многу можности и вашиот бизнис постојано ќе губи. Формулирањето на стратегијата за дигитален маркетинг ќе ви помогне да носите вистински одлуки при вашиот влез во арената на дигиталниот маркетинг и ќе се осигурате дека вашите напори се ...
Прочитај повеќе......

5 причини зошто треба маркетинг календар за твојот бизнис

Share on Facebook
Tweet
Во денешното постојано променливо опкружување на маркетингот, управувањето со маркетингот а посебно со социјалните медиуми е многу повеќе од едноставното постирање на Фејсбук и Инстаграм. Клучно за маркетингот е да се осигура дека активностите на социјалните медиуми на вашиот бренд се координираат ...
Прочитај повеќе......

3 придобивки од Новогодишните и Божиќни пораки за успех на вашиот бизнис

Share on Facebook
Tweet
Декември е време кога ги порамнуваме сите сметки. Потоа ставаме линија на постигнатото и на моменти, започнуваме да ги анализираме нашите резултати за годината која изминува.Што постигнавме?Што не успеавме?Кои претходно непланирани работи ни излегоa и не ни успеаа?Ред други работи кои само Ви ги ...
Прочитај повеќе......

Како да креирате успешни празнични понуди и имате повеќе продажби ‎€‎€‎€

Share on Facebook
Tweet
Единственото значење на  последниот петок во ноември е шопинг манијата кога се случуваат големите попусти и можноста секој да може да го купи она што го сака по евтини цени, какви што не можеме да сретнеме во текот на целата година.Светски познатиот Black Friday, ден кога трговците ги намалуваат ...
Прочитај повеќе......

Промовирај се на 4 најважни социјални мрежи од едно место, со само неколку клика

Share on Facebook
Tweet
За почеток, еден факт: вашиот бизнис треба да е присутен на социјални медиуми. Во современото работење тоа станува неопходно, и за мала локална продавница и за голема национална компанија. Со огромен степен на користење (скоро сите што се “на” интернет), социјалните мрежи едноставно не може да ги ...
Прочитај повеќе......

5 начини за подобрување на резултатите од вашата бизнис страница на Facebook

Share on Facebook
Tweet
Дали сакате да ги подобрите резултатите од вашата бизнис страница на Facebook?Мислите ли дека содржината што ја постирате на вашата бизнис страница на Facebook е доволно оптимизирана?Во овoј блог, ќе ви покажам 5 начини за подобрување на резултатите од вашата бизнис страница на Facebook?1.Користите ...
Прочитај повеќе......

Како до успех на Facebook ?

Ако не сте на интернет, не постоите !

Share on Facebook
Tweet
Реалноста е дека вашиот бизнис мора да е присутен на интернет! А сосема сигурно веќе ви е позната важноста и влијанието на социјалните мрежи, посебно како начин да се поврзете со вашите купувачи.Во Македонија скоро сите што користат интернет се “на” социјални мрежи. На пр. над 600,000 македонци ...
Прочитај повеќе......

Зошто ви e потребен Google Мy Business?

Share on Facebook
Tweet
Сигурно знате дека интернет станува доминантен медиум за промоција на вашиот бизнис и производи. Бројот на интернет корисници е сѐ поголем и кај нас- 80% од домаќинствата или околу 1.7 миниони Македонци. Кај помладата популација овој процент е уште поголем и се приближува кон 100%.Но можеби не ...
Прочитај повеќе......

Google My Business (GMB) - Вашето ново “оружје” за поголема продажба

Share on Facebook
Tweet
Што е Google My Business (GMB)?Google My Business (GMB) е бесплатна алатка креирана од Google за да им помогне на бизнисите да добијат подобри резултати од пребарувањето на овој водечки пребарувач во светски рамки, но и во Македонија. Со самото тоа, и да обезбедат повеќе купувачи и поголема ...
Прочитај повеќе......

7 знаци дека на вашата веб страна и треба генерален ремонт или ви треба нова страна

Share on Facebook
Tweet
Познато Ви е дека веб странате е број 1 за Вашиот маркетинг на Интернет, но се повеќе и на останатите, традиционални канали. Станува неопходна инвестиција – исто како што мора да платите фирмарина или сметководител. Без неа, порано или подоцна ве очекуваат големи пречки во достигнување на ...
Прочитај повеќе......

5 совети за успех на вашата веб странa

Share on Facebook
Tweet
Веројатно најидеален пристап за да се направи добра и успешна веб страна е да размислите за секоја страна како различна, посебна единица која треба да генерира приход. Вашата веб страна треба да е читлива и занимлива. Додека во нејзината основа мора да има „предлог или копче за повик на акција“ кој ...
Прочитај повеќе......

Зошто е потребен Out of Office емаил?

Share on Facebook
Tweet
Ако сакате успех во својата кариера, или зачувување на вашиот бизнис доколку работите сам, важно е да бидете професионални и релевантни во секое време - дури и кога ќе одите на одмор. Секој заслужува одмор. Ако имате добра рамнотежа во работата / животот, вашиот одмор треба да биде вистински одмор, ...
Прочитај повеќе......

Дали го ажуриравте работното време за време на летните одмори

Share on Facebook
Tweet
Колку пати сте тргнале до некоја продавница или ресторан и сте наченкале затворена врата и ливче - н е сме на одмор. Дали се чувствувавте убаво? А дали ги известивте вашите клиенти и како да имате секогаш win-win ситуација и за Вас и за вашите клиенти, во сезона на одмори и скратено рабоно време,...
Прочитај повеќе......

Зошто контент маркетингот е важен за вашиот бизнис

Share on Facebook
Tweet
Контент маркетингот влијае врз корисниците и потенцијалните клиенти како магнет. Тој е чудесен начин на сопствениците на мали бизниси да станат големи. Контент маркетингот е важен за бизнисот, затоа што содржината е сè што е видливо за корисниците на Интернет.Содржината е начин за сопствениците на ...
Прочитај повеќе......

Топ 5 најважни причини, зошто комуникацијата е важна во бизнисот!

Share on Facebook
Tweet
Ефикасната комуникација е многу важна во бизнисот за да се зголеми продажбата, да се обезбеди поддршка, да се претворат посетителите на веб страната во потенцијални клиенти и да ги инспирира вработените да најдат нови клиенти.Комуникацијата е важна во бизнисот за да го привлече вниманието на луѓето ...
Прочитај повеќе......

Топ 7 предности од дигиталниот маркетинг за вашите потрошувачи

Share on Facebook
Tweet
Модерните потрошувачи пребаруваат на Google, тие користат Facebook, читаат блогови и посетуваат веб страни и апликации стотици пати во еден ден.Употребата на интернетот за нив е важен дел од животот, добиваат многу предности од интернетот лично за нив и затоа го постојано го користат.Клиентите го ...
Прочитај повеќе......

Зошто дигиталниот маркетинг е важен за секој бизнис?

Share on Facebook
Tweet
Маркетингот е мотор на секоја продажба. И без продажба нема ништо, бидејќи ништо не се случува се додека немаме продажба.Дигиталните маркетинг вештини, платформи и алатки се важни за сите од мали бизниси до големи компании.Дигиталниот маркетинг и дигиталните медиуми се нов интернет во денешно време ...
Прочитај повеќе......

Дали вашата неактивност на социјални медиуми го убива бизнисот?

Share on Facebook
Tweet
Кога бизнисите и покрај резултатите на социјални медиуми се плашат од своите клиенти поради недостатокот на искуство и знаење – говориме за неактивност. Нивната неактивност на социјални медиуми се сведува на незграпни обиди. Исто како да продаваат новогодишни лампиони рафрлани по полиците во ек на ...
Прочитај повеќе......

Зошто се плашиме од нашите клиенти?

Share on Facebook
Tweet
Постојат многу бизниси, па дури и маркетинг агенции кои не се подготвени да започнат со работа на социјални медиуми. Едноставно не комуницираат со своите клиенти.Основната причина е стравот е дека ќе има некакви си “лоши реакции” од нивните клиенти, со што би се  оштетил бизнисот и брендот???Секако,...
Прочитај повеќе......

За резултати во дигиталниот маркетинг, почни од почеток - од сопствената веб страница

Share on Facebook
Tweet
Се навикнавме секојдневно да сме со мобилниот во рака, но и со лаптопот или десктопот пред себе си, по неколку часа на ден. Како корисници на интернетот, имаме секогаш големи очекувања од се на што ќе кликнеме. На секој клик очекуваме брзо прикажување на содржина, таа да е читлива. А од страна на ...
Прочитај повеќе......

Дали вашиот бизнис е на интернет ?

Share on Facebook
Tweet
Доколку вашиот бизнис не е на интернет, тој не постои!Звучи драматично, но факт е дека над 75% од населението во нашата држава секојдневно користи интернет, како и тоа дека околу 1 милион луѓе секојдневно го користат својот мобилен телефон. Земајќи во предвид дека навиката „барам на интернет, па ...
Прочитај повеќе......

CRM (Customer Relationship Management) или евиденција (датабаза) на клиенти

Share on Facebook
Tweet
Бизнисот кој ги познава своите купувачи е секогаш чекор пред своите конкуренти. Тука CRM-от е важна алатка бидејќи овозможува евиденција на релациите (интеракциите) меѓу постоечките и новите клиенти со вашиот бизнис. Долгорочно, создавате историја на релациите, еден вид архива, која помага во ...
Прочитај повеќе......

Менаџирање со времето на тимот

Share on Facebook
Tweet
Секој бизнис се стреми кон што подобро искористување на времето на својот тим.Сега е полесно да се менаџира тимот и времето, за бизнисот да го користи овој ресурс поефикасно и поефектно. Доколку менаџирате тим, доделете на секој член сопствен календар и соодветни услуги кои ги извршува кон ...
Прочитај повеќе......

Како да правиме успешни кампањи на Facebook и други социјални медиуми

Share on Facebook
Tweet
Во денешниот пренаселен дигитален свет многу социјални мрежи го намалуваат досегот на органски содржини прикажани на корисниците. Додека борбата за внимание на корисниците станува сѐ пожестока, пазарот наметнува да започнеме да развиваме стратегии за социјални медиуми фокусирани првенствено на ...
Прочитај повеќе......

Продуктивност на бизнисот

Share on Facebook
Tweet
Сте почуствувале како да немате доволно време во денот за се што сакате да сработите?Сте посакале поседноставно менаџирање на бизнисот за да ви остане повеќе време за овозможување на поголем број услуги кон вашите клиенти ?Водењето на бизнисот не е едноставно и лесно.Речиси никогаш се нема доволно ...
Прочитај повеќе......

Три фактори за успех во дигиталниот маркетинг!

Share on Facebook
Tweet
Без силно познавање на дигиталните маркетинг стратегии, дигиталните маркетари и продавачи не може да се поместат ниту милиметар, ниту во нивната самодоверба,  ниту во нивната фирма. Што дигиталните маркетари и продавачи треба да прават? Никој не сака да се чувствува неспособен или несигурен. Секој ...
Прочитај повеќе......

Како успешно да продаваме за време на летниот одмор

Share on Facebook
Tweet
Незнам што другите мислат  - но за мене летото е најубавиот период од годината. Можеби затоа што сè уште го поврзувам со слободата што ја чувствував како дете на летниот распуст,  целосно ослободен од училишните обврски ... Повеќето од нас го чувствуваме истото, летните месеци едноставно  не тераат ...
Прочитај повеќе......

3 докажани чекори за поголема продажба

Share on Facebook
Tweet
Јуни е вистинско време да разгледате колку сте постигнале во првата половина од годината. Откако ќе погледнете, каде и да сте во однос на вашите цели, не се секирајте, имате уште шест месеци да го добиете она што го посакавте на почетокот на годината.Денес споделуваме  три работи  на кои кои ...
Прочитај повеќе......

5 Клучни придобивки од дигиталниот маркетинг за малите бизниси

Share on Facebook
Tweet
Зошто малите бизниси имаат потреба од дигитален маркетинг е прашање кое редовно го поставуваме. Малите бизниси кои имаат ограничени буџети за маркетинг се натпреваруваат со национални и меѓународни бизниси кога станува збор за маркетингот и продажбата.Денес, малите бизниси немаат други опции, туку ...
Прочитај повеќе......

Зошто email маркетингот е важен за Вашиот бизнис?

Share on Facebook
Tweet
Ако сте сопственик на мал бизнис - без оглед на индустријата - email маркетингот може да ви помогне да изградите подобри врски со клиентите и посилен бренд кој ќе ви помогне да продолжите да растете.Сопствениците на мал бизнис честопати претпоставуваат дека email маркетинг не е ефикасен за малите ...
Прочитај повеќе......

InOne - комплетно cloud решение за дигитален маркетинг

Share on Facebook
Tweet
Прочитај повеќе......

Дигиталниот маркетинг е нашата главна промоција, а со InOne нашите производи се повидливи и поконкурентни

Љубица Мишевска, Метар, дистрибутер на Ionic CARE прочистувачи на воздух

Share on Facebook
Tweet
Ionic Care е бренд на производи што сè повеќе ни се потребни- прочистувачи на воздух. Кои се карактеристиките што го прават единствен на нашиот пазар? Ionic CARE Triton X6 е чешки број 1 прочистувач на воздух кој повеќе од 10 години успешно се користи не само во домовите, туку и во градинки, ...
Прочитај повеќе......

Што е CRM и зошто тој денес е во срцето на секој бизнис!

Share on Facebook
Tweet
CRM или софтверот за одржување комуникација со клиентите денес зафаќа најголем дел од пазар на софтвер во светот, а неговиот раст не забавува. Всушност, CRM софтверите се очекува да достигнат до 80 милијарди долари приходи до 2025 година. Еден од клучните фактори зад растот на CRM е пристапноста. ...
Прочитај повеќе......

Зошто бизнисите треба да му веруваат на дигиталниот маркетинг?

Share on Facebook
Tweet
Кога малите бизниси започнуваат со работа, нивниот главен фокус е ако да ги добијат своите први клиенти. Тие може да започнат со традиционални форми на рекламирање, како што се печатените реклами, купони за попуст, па дури и билборди. Најчесто се сигурни дека нудат добар производ или услуга и ...
Прочитај повеќе......

Пет можности за дигитална трансформација на мали и средни бизниси

Share on Facebook
Tweet
Ако досега мислевте дека дигиталната трансформација е можна само кај големите бизниси, размислете повторно. Точно е дека постојат голем број начини на кои големите компании можат максимално да се вклучат во дигиталните иновации, но исто така е точно и дека  крајните потрошувачи се срцето на ...
Прочитај повеќе......

3 прашања кои треба да си ги поставите ако Вашиот бизнис стагнира

Share on Facebook
Tweet
Кога започнувате со бизнис секогаш целта Ви е да успеете! Сепак вистината е дека многу нови бизниси пропаѓаат. Водењето на бизнис скоро секогаш е ризичен облог, но понекогаш на патот кон успехот може да се чувствувате како да се вртите во круг и да не напредувате. Според просечните статистики, ...
Прочитај повеќе......

5 причини зошто треба да изградите база на лојални клиенти

Сите бизниси имаат еден приоритет: зголемување на приходите и добивката.

Share on Facebook
Tweet
Сите бизниси имаат еден приоритет: зголемување на приходите и добивката. За да имаат поголеми приходи, тие треба да продаваат повеќе, што, пак, значи - им требаат и повеќе клиенти. Како резултат на тоа, многу често фокусот е на добивање на нови клиенти, а малку подзабораваат на потребата да го ...
Прочитај повеќе......
 
 
 

Добивај новости од ИнОне!

 
Остави ја твојата email адреса: